Orkest

Strijkorkest Metamorphosen

Metamorphosen is een ensemble in Amsterdam voor bevlogen amateurs die op hoog niveau met elkaar musiceren. Het orkest bestaat voor een groot deel uit jonge musici die ervaring hebben opgedaan in orkesten als het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en het Nederlands Studenten Kamerorkest (Nesko).

Amateurs op hoog niveau

Metamorphosen is een aanvulling op het klassieke muziekleven in de steden Amsterdam en Haarlem. Hoewel Amsterdam van oudsher beschikt over goede studentenorkesten, zijn er maar weinig orkesten of ensembles voor musici die hun studie pas hebben afgerond en aan het begin van hun professionele loopbaan staan. Door op projectbasis te werken maakt Metamorphosen het voor deze groep mogelijk om een carrière te combineren met muzikale ambitie.

Voorbereiding

De voorbereiding op de concerten bestaat uit een korte maar intensieve repetitieperiode. Onder leiding van dirigent Gijs Kramers wordt ieder jaar gewerkt aan een nieuw programma met uitdagende werken uit het repertoire voor strijkorkest.

Concerten

De repetitieperiode wordt afgesloten met een concertserie in Amsterdam en Haarlem. De concerten van Metamorphosen zijn een ware belevenis. Het orkest weet zowel bekende als onbekende muziek op verfrissende wijze op het publiek over te brengen. Zo verzorgde Metamorphosen in 2009 samen met de vermaarde trombonist Jörgen van Rijen met groot succes de Nederlandse première van het werk 'Kundraan' (opname niet van Metamorphosen) van componist Christian Lindberg

Share by: